Bas de Wit
FacebookLinkedIn
Woont in Andijk

Waarom bij de VVD?

Ik ben Bas, geboren in een ondernemersgezin in Westfriesland (Noord-Holland). Mijn ouders hebben een tulpenbollenbedrijf in Andijk. Van jongs af aan heb ik altijd in het bedrijf gewerkt, na schooltijd en in de vakantie, om te helpen in het bedrijf. Inmiddels werk ik bij ABN AMRO, en ben ik alleen bij extreme drukte in het seizoen nog een helpende hand.

Deze ervaring leert mij wat ondernemen is. Het gaat om kansen zien om je brood te kunnen verdienen, je nek uitsteken wanneer dat gevraagd is en doorgaan wanneer het even tegenzit. Dat vraagt doorzettingsvermogen en wilskracht, maar ook een diepe overtuiging dat één van die kansen uiteindelijk het beslissende doelpunt gaat zijn.

Dat is mijn fundament voor onze samenleving. Een samenleving waarin de overheid ons allemaal, door goed onderwijs aan te bieden, de kansen aanreikt om wat van ons leven te maken. Een samenleving waar mensen bereid zijn voor hun kansen te vechten, en te investeren in hun ontwikkeling. En uiteindelijk een samenleving waarin ieders talent, hoe divers en excentriek ook, tot volle wasdom komt. Dat is mijn Nederland.

• Risk Management Kredietanalist, ABN-AMRO Bank te Amsterdam

Politieke functies

Lid van de VVD sinds 2010.

VVD Medemblik / Westfriesland:

• Voorzitter (2016 – heden)
  • Secretaris Medemblik (2014 – 2016)
  • Bestuurslid Medemblik (2012 – 2014)

Nevenactiviteiten
  • Bondscheidsrechter, KNVB te Medemblik