Trek de Noord/Zuidlijn door naar Hoorn

geplaatst in: Nieuws | 0

In samenwerking met personen uit de Westfriese politiek en het bedrijfsleven hebben René Strik (penningmeester en vicevoorzitter), Caroline van der Pol (wethouder Koggenland) en Bas de Wit (voorzitter) op persoonlijke titel een brief aan Mark Rutte gestuurd. In deze brief vragen zij aandacht voor de kansen en uitdagingen die zij zien voor Westfriesland. 

De VVD Westfriesland heeft het initiatief genomen om enthousiaste en betrokken personen uit Westfriesland samen te brengen. Na een goed gesprek bestond al snel overeenstemming over de kansen en uitdagingen die de ondertekenaars zien voor Westfriesland. Deze zijn vervolgens verwoord in een brief aan de minister-president. Deze brief is ook aangeboden aan de 7 Westfriese colleges, het ontwikkelingsbedrijf NHN en de Gedeputeerde Staten in Haarlem.

Op donderdag 13 april hebben René Strik, Arthur Helling, Hans Huibers, Vincent Buis en Bas de Wit de brief toegelicht in de Tweede Kamer. Zij spraken daar met Barbara Visser (VVD) en Steven van Weyenberg (D66). Daarnaast heeft voorzitter Bas de Wit een interview over de brief afgegeven aan Radio Hoorn op 15 april (luister hier terug) en heeft AT5 een reportage gemaakt en uitgezonden op zondag 23 april (kijk hier terug).

Het bestuur is voornemens om deze lijn van samenwerking voort te zetten in de komende jaren. Wij willen Westfriesland verenigen en de samenwerking zoeken met onze partners om de kansen van Westfriesland te benutten.

Op de foto van links naar rechts: Vincent Buis, Hans Huibers, Barbara Visser, Bas de Wit, Steven van Weyenberg, Arthur Helling en René Strik.