VVD Westfriesland kiest Ronald Olij als voorzitter

geplaatst in: Nieuws | 0

De VVD-afdelingen van de zeven Westfriese gemeenten vormen samen het lokale netwerk VVD Westfriesland. Op 25 mei jl. tijdens de algemene ledenvergadering is Ronald Olij unaniem gekozen tot voorzitter.

Bas de Wit was sinds de oprichting in september 2016 de bestuursvoorzitter van de liberalen. Omdat De Wit sinds maart jl. namens de VVD gekozen is voor de Provinciale Staten, is gezocht naar een nieuwe voorzitter.

Ronald Olij is woonachtig in De Goorn, directeur van opleidingsbedrijf IW Noord-Holland en heeft vijf jaar ervaring als gemeenteraadslid in de gemeente Koggenland.

Doelstellingen

De belangrijkste doelstellingen van de nieuwe voorzitter zijn 1) het vergroten van het netwerk van mensen die mee willen denken en helpen en 2) het verbinden van de 7 gemeenteraadsfracties om beleid van de gemeenten beter op elkaar af te stemmen en te versterken.

Voorts heeft René Strik plaatsgemaakt voor Jan Kees Medik als penningmeester en volgt Barbara Stoelhorst Ronald Olij op als Gemeentecoördinator Koggenland. Fred Avis wordt gemeentecoördinator van de VVD-afdeling Hoorn waarmee het bestuur weer op volle sterkte is.

 

Voorzitter Ronald Olij
Ronald Olij