Training Debatteren en Presenteren in maart

geplaatst in: Nieuws | 0

De VVD Westfriesland organiseert voor al haar VVD-leden in Westfriesland en Hollands Kroon een tweetal trainingen in maart van dit jaar.

De volgende trainingen worden aangeboden in maart:

  • Training Debatteren (op zaterdagochtend 14 maart, onder leiding van Laurens Oosting;
  • Training Presenteren (verdiepend) op zaterdagochtend 28 maart, onder leiding van Ruben Brekelmans

Geef je zo snel mogelijk op voor deelname, maar uiterlijk op 1 maart (inschrijvingstermijn verlengt tot 9 maart!). Voor elk van de trainingen vragen we een eigen bijdrage in de kosten van € 10,-. Dit kun je ter plaatse betalen. Deelnameplaatsen zijn beperkt, dus geef je snel op als je mee wil doen!

Je kunt je voor de trainingen (of een van beide) opgeven door een deelname bericht te zenden aan: opleiding-talentmanagement@vvdwestfriesland.nl.

Details

Locatie en tijd
De trainingen zullen worden gehouden van 10:00 tot 13:30 uur, inclusief lunchbroodje. Locatie van de training is het dorpshuis De Brink in Obdam, aan de Dorpsstraat 155. Er is daar een heel mooie trainingsfaciliteit voor ons beschikbaar en het is op loopafstand van het treinstation van Obdam. Er is overigens ook voldoende parkeergelegenheid.

Inhoud
De training Debatteren op 14 maart gaat over het doorzien van trucs en smoesjes van een opponent (zoals drogredenen, ontwijken, framen en priming), kiezen van je debatstrategie (feiten, emotie, transactioneel etc), mentaal contact en overtuigen. Onze trainer voor deze mooie sessie is Laurens Oosting, de debatspecialist van de VVD in Amsterdam. Hij geeft deze training aan veel VVD-ers, waaronder in Amsterdam. 

De training presenteren (verdiepend) op 28 maart gaat over het overbrengen van je boodschap op een publiek. Opbouw van je betoog (verhaal), neerzetten van je ‘autoriteit’ (wat maakt dat wat je te zeggen hebt, er in de optiek van het publiek toe doet), presentatiestijlen en methoden, contact met het publiek en overtuigen. Deze training staat onder leiding van Ruben Brekelmans, ervaren Haya trainer op dit onderwerp. Ruben heeft een indrukwekkende professionele staat van dienst, waarin presentatietechniek een belangrijke factor vormt.

De beide trainingen zijn zeer waardevol voor raadsleden van de VVD, maar ook voor niet-raadsleden, als je je professionele vaardigheden wil verbeteren.

Meedoen?

Interesse in deelname aan de training Debatteren op 14 maart en/of Presenteren op 28 maart ? Geef je dan snel op, door je deelnamebericht te zenden aan: opleiding-talentmanagement@vvdwestfriesland.nl.

We zien ernaar uit je bij deze trainingen te mogen begroeten!

Met vriendelijke groet,
mede namens Alexander Opdeweegh, voorzitter VVD Hollands Kroon

Gerard Zaalberg
coördinator trainingen en opleidingen