Peter Valstar komt voor gesprek met tuinders over Coronacrisis en verduurzaming

geplaatst in: Nieuws | 0

Kandidaat Kamerlid Peter Valstar (VVD) komt woensdagavond 10 maart 2021 om 20 uur digitaal naar Westfriesland. Peter staat op plek 21, is 35 jaar oud en komt uit het glastuinbouwgebied in het Westland. Graag gaat hij in gesprek met ondernemers in de regio om te praten over de (langjarige) effecten van de Coronacrisis en wat er bij de verduurzaming van de glastuinbouw komt kijken.

Valstar: “Mijn voorouders waren landbouwers uit Rijnsburg en tuinders uit het Westland, de teelt zit dus in mijn bloed. Daarnaast ben ik iedere keer weer onder de indruk als ik bij deze hartstochtelijke groep ondernemers over de vloer kom. Dat geldt voor mijn eigen regio, maar natuurlijk ook voor de kop van Noord-Holland.”

Ook Statenlid en landbouwwoordvoerder Bas de Wit (VVD) zal aanwezig zijn, zelf opgegroeid in de tulpenbollen. De Wit: “Noord-Holland is de provincie voor de bloemen- en bloembollenteelt. In het Grootslag in Andijk heeft het kassengebied in 2019 een flinke stap naar verduurzaming gezet met de aanleg van geothermie. Maar daarmee zijn we er nog niet, het is goed om het gesprek met Den Haag daarover aan te gaan zodat voor alle ondernemers – groot en klein – toekomstperspectief is. De regeldruk moet daarbij omlaag door te focussen op wat bedrijven en overheid beide willen bereiken, in plaats van een overheid die zich met de directe bedrijfsvoering gaat bemoeien.”

Ondernemers

Naast Peter Valstar en Bas de Wit nemen ook Jacco Vooijs (LTO) en Peter de Wit (ondernemer in de tulpen in Andijk) deel aan het gesprek. De VVD hoopt dat veel ondernemers uit de regio zich aanmelden voor het gesprek, zodat zij hun eigen verhaal kunnen vertellen en kunnen uitleggen wat zij wel en niet van de politiek verwachten de komende jaren.

Heeft u zelf een vraag of onderwerp? Doe mee en vertel uw verhaal!

Aanmelden?
Stuur een e-mail naar r.droste@tweedekamer.nl. U ontvangt dan een Zoom-link.