Statenfractie VVD verbaasd over grote aantal verkeersongevallen op N307

geplaatst in: Nieuws | 0

De VVD-fractie in Provincie Staten is verbaasd over het grote aantal verkeersongevallen dat de afgelopen vijf jaar op de Westfrisiaweg is geturfd. De vaag van de liberalen is of de veiligheid niet moet worden verbeterd.

Eerder werd duidelijk dat volgens gegevens van de hulpdiensten als de politie en de verzekeraars op de N307 (Westfrisiaweg) in vijf jaar tijd 116 ongelukken zijn gebeurd. Bij een deel daarvan ontstond naast schade ook nog eens persoonlijk letsel.

Voorstander

De fractieleden Klaas-Jeroen Terwal (woordvoerder mobiliteit voor de VVD) en Bas de Wit (woonachtig in de regio) zijn geschrokken van dit aantal ongelukken op de Westfrisiaweg. Woordvoerder Terwal: „De VVD is altijd voorstander geweest van de Westfrisiaweg. Het feit dat er 116 aanrijdingen zijn geweest sinds de opening bijna vijf jaar terug doet de vraag rijzen of de veiligheid verbeterd moet worden.”

Daarnaast is niet duidelijk in welke mate deze aanrijdingen voorkomen kunnen worden. „We kunnen nooit alle ongelukken voorkomen, maar de weggebruikers mogen er wel op rekenen dat de weg zo is ingericht dat het risico op ongelukken zo laag mogelijk is”, aldus De Wit die zelf ook veel over de Westfrisiaweg rijdt.

Vervolgstappen

Afhankelijk van de antwoorden van het college van GS oordeelt de VVD of er vervolgstappen nodig zijn, aldus De Wit.

de Westfrisiaweg, met op de achtergrond bedrijventerrein WFO bij Zwaagdijk-Oost.
De Westfrisiaweg, met op de achtergrond bedrijventerrein WFO bij Zwaagdijk-Oost. © foto Hans van Weel