VVD Stede Broec organiseert werkbezoek over Westfriese landbouw

geplaatst in: Nieuws | 0

De VVD Stede Broec organiseert op maandag 30 januari 2023 een werkbezoek en nodigt bedrijven en politiek uit om naar Bovenkarspel te komen. Een delegatie van VVD-Tweede Kamerleden gaat het gesprek aan met het Westfriese bedrijfsleven in de landbouwsector. Tevens zijn er nog meer gasten vanuit de politiek en het bedrijfsleven aanwezig. 

In oostelijk Westfriesland staan de grootste tulpenbroeierijen van Nederland. De dag wordt gestart met een presentatie over de regio Westfriesland en haar agrarische historie. Vervolgens presenteren onder andere de volgende bedrijven zich: Karel Bolbloemen, MTS Broersen en De Wit Bloembollen. Ook wordt er ingegaan op gezamenlijke uitdagingen, een rondleiding gegeven door De Wit Bloembollen en de VVD uit Den Haag laat zien wat zij doen voor ondernemend en innovatief (agrarisch) Nederland. Er is tijdens deze dag volop ruimte om met elkaar in discussie te gaan. 

Werkbezoek

Vanuit de politiek Den Haag zijn VVD-Kamerleden Hawre Rahimi, Peter Valstar en Thom van Campen aanwezig. Bas de Wit (kandidaat-Statenlid Noord-Holland), vertegenwoordiging college Stede Broec en VVD-fractieleden uit Drechterland en Enkhuizen zijn ook aanwezig. Vanuit het bedrijfsleven is onder andere Hans-Peter Baars aanwezig namens de Westfriese Bedrijvengroep.

Het bezoek vindt plaats van 10.00 uur tot 13.30 uur bij De Wit Bloembollen (Geerling 4, 1611 BT Bovenkarspel). Het bezoek vindt plaats op uitnodiging. VVD-fractievoorzitter in Stede Broec Joey Leeuwinga functioneert als dagvoorzitter.

de wit bloembollen
Het werkbezoek vindt plaats bij De Wit Bloembollen in Bovenkarspel.