VVD: Landbouwshow Opmeer verbindt stad en platteland

geplaatst in: Nieuws | 0

Met verbazing heeft de VVD-fractie in de provincie Noord-Holland kennisgenomen van de oproep van de Partij voor de Dieren in het NHD om de sponsoring van de landbouwshow in Opmeer door de provincie te stoppen.

De VVD is juist voorstander van deze sponsoring, omdat de landbouwshow de stad met het platteland verbindt. Die verbinding, de gesprekken en de traditie van een evenement dat al meer dan 100 jaar bestaat, kan de provincie juist ondersteunen. Bovendien zien de liberalen het probleem niet, te meer omdat dierenwelzijn een steeds prominentere rol speelt in de sector en op het evenement.

Live and let live, nietwaar?

Landbouwwoordvoerder en Westfries Bas de Wit (VVD) is kritisch naar zijn collega’s: “Deze oproep is wat mij betreft typerend voor de woke-cultuur in bepaalde linkse kringen. Daar gaan we wéér. Mogen wij op het platteland ook nog een feestje hebben? De landbouwshow is een prachtige traditie, die zich bovendien aanpast aan de huidige tijd. Veehouders op het evenement zorgen echt goed voor hun dieren. En als de PvdD dat anders ziet, staat het ze vrij om niet te komen. Live and let live.”